vervoer in new york

  • bert van ommen

    Deze zomer verblijven we 3 dagen in new york.

    Wat is de beste manier om je te verplaatsen, met de metro net als in londen?

    Of toch maar de taxi nemen.

  • newyork.pagina.nl

    Hoi Bert,

    Het metro-systeem werkt perfect! Kijk even of je hotel in de buurt van een metrolijn is. Als je hotel op Manhattan zelf is dan hoef je zelfs dat niet te controleren.

    Als je een taxi wilt nemen - zorg dan dat je die neemt op een straat waar de auto's al de richting opgaan waar je heen wilt (eenrichtingsverkeer de juiste kant op). Dat scheelt een hoop. Taxi's zijn overigens niet duur en op iedere taxi staat wat hij kost.

    Maar… de metro is sneller en goedkoper!

    Groet, Rogier

  • Debbie

    Lopen is ook een goede en goedkoper, het is allemaal goed te doen. Maar metro is idd ook erg handig, er zijn diverse handige passen te verkrijgen geloof ik…

  • Frank

    Hoi Bert,

    Zoals genoemd zijn zowel taxi als metro goed te doen.

    Het nadeel van de metro vind ikzelf dat je onder de grond maar weinig ziet, :-)

    Stap niet in een Express-metro, want dan zit je ineens drie stations verder dan de bedoeling. Dit is niet altijd even duidelijk voor een toerist.

    Taxi tarieven beginnen bij $2,- en veder $0,30 per 1/5 mile, m.a.w. voor 4 tot 11 dollar reis je tussen central park en downtown met de taxi, dus dat is best goed te doen. Groot voordeel is dat je altijd van je hotel naar de plaats van bestemming reist en v.v., en geloof me, na enkele dagen veel te hebben gelopen is zelfs de betrekkelijk korte afstand van het dichtsbijzijnde metrostation naar je hotel al veel, vooral als je niet veel tijd hebt, en drie dagen is voor New York erg kort, dus inspannend

    Taxi's zijn veilig, schoon en het verkeer valt ( buiten de spits) best mee in Manhattan

    Leuk om te doen zijn ook de city-loops met een open dubbeldekker. Je kunt op-en afstappen om de paar honderd meter en ziet van bovenaf veel van de stad, terwijl een plaatselijke gids ondertussen van alles verteld over de stad enzo.

    leuke tips:

    neem de A-metro naar metrostation High St in Brooklyn en loop terug over de Brooklyn Bridge de stad in.

    Cafe-restaurant op de 8e verdieping van het Marriot op times square met mooi uitzicht over times square

    must see: chinatown

    veel plezier

    frank

  • Rogier (newyork.pagina.nl)

    Die tip van Frank over naar Brooklyn gaan en teruglopen over de Brooklyn Bridge kan ik ook zeker aanraden. Zeker in de avond is dat een leuk uitstapje - let wel op de fietsers, want die gaan erg hard naar beneden ;-).

    Groet, Rogier