Bezoek aan N-Y tijdens de kerst of nieuwjaarsdagen

  • The Iceman

    Hallo ;

    Zijn er onder ons die met de feestdagen of februari in N-Y zijn ? Wij overwegen eens met de feestdagen in N-Y door te brengen of te wel in februari . Ervaring genoeg op andere tijdstippen daarom mijn vraagje.

    mvg

  • marian.

    hoi hoi, ik kijk net naar de werelddealweke:

    http://werelddealweken.klm.com/?WT.mc_id=L_NL_Email_ExactTarget_Campaign_Initial_WDW13_New_York_FB_A_NL&WT.tsrc=Email&&WT.i_vid=51920482

    ik ben 2x begin december geweest, een dure, maar onwijs gezellige periode!

    Beide keren in het Country Inn & Suites gelogeerd en dat was te doen …

    http://bri-marian-in-newyork.reismee.nl/reisverhalen/

  • marian.

    Ik heb het Italiaanse restaurant gevonden waar ik met Bri geweest ben. Ik vond het een gezellige, informele plek om te eten:

    http://www.yelp.nl/biz/vapiano-new-york-2

  • Peter & Ann

    De kerstsfeer opsnuiven in NY lijkt ons ook leuk.

    En in alle eettentjes die we vorige week bezocht hebben kan je ook binnen zitten. (erg handig in de winter :D)

    Peter & Ann.

  • marian.

    nog 2 aanraders:

    http://www.yelp.com/biz/milon-new-york

    http://www.yelp.com/biz/dimes-new-york

  • The Iceman

    peter en ann

    bedankt en btw hebben jullie de link gekregen van onze reis naar Finland?

  • The Iceman

    Marian ,

    ook bedankt voor de linken

  • Peter & Ann

    Ja hoor, nog bedankt voor het delen (tu)

  • Jet

    Kerstperiode in NY is heel erg druk, voetje voor voetje over 5th Avenue, wachten om winkels in te mogen, dringen bij de etalages, Maar de stad is wel heel erg mooi in kerstsfeer versierd.

    De kerstdagen, dus 24, 25 december zelf, vind ik moeilijker te zeggen of dat nou zo leuk is om in een stad te zijn of op een hotelkamer. 24 dec. is echt de belangrijke kerstavond, wordt vooral met familie doorgebracht en 25 dec. heb je veel restaurants die alleen een set-diner op een vaste tijd doen,en wat vooraf gereserveerd moet worden. En volgens mij is 25 dec. ook de enigste dag in het jaar dat in NY de meeste winkels dicht zijn, geen idee of musea dan open zijn, wat je op die dag/avond in de stad kan doen, weet ik eigenlijk niet zo goed. En ja een hotelkamer is met de kerst niet anders dan anders, ik vind dat zelf nogal kaal zeg maar.

    Ook oudjaar vind ik een beetje raar om in zo'n stad te vieren. Ofwel je moet kaartje bemachtigen en uren op Times Square staan om de bal te zien vallen, ofwel je gaat naar een New Years Eve Party in een restaurant, bar of club. Kaartjes daarvoor zijn echt schrikbarend duur. Menig restaurant heeft op zo'n avond geen normale inloop, het is ofwel zo'n New Years Eve Party ofwel New Years Eve dinner en dat is dan ook weer een set-diner op gezette tijden. Om 12 uur is er wel wat vuurwerk in Central Park maar heel veel stelt dat niet voor. Wij hebben dit een keer gedaan, maar dat vond ik nou niet echt geweldig. Ander jaar hebben we op Times Square gestaan maar dat was nog in de tijd dat je een uurtje van tevoren aan kwam wandelen en dan weliswaar iets verderop stond, maar het nog wel kon zien. Dat vond ik wel een sfeertje hebben.

    Wat misschien leuk is om te doen is een combinatie te maken, bv de dagen voor Kerst in NY en dan de kerstdagen zelf in een leuk, gezellig, romantisch hotelletje in bv de Catskills, Berkshires, Adirondacks, New Jersey, New Hampshire of Vermont, een hotel en hotelkamer met wat meer decoratie en een knapperig houtvuurtje. Overdag lekker wandelen in de sneeuw of schaatsen op een ijsbaantje, misschien skiën en 's avonds een goed kerstdiner en een afzakkertje bij de openhaard.

    In februari is het een stuk rustiger, zijn de vluchten en hotels ook een heel stuk goedkoper. Met het weer kan het (streng) vriezen of dooien met hier en der een sneeuwstorm; koud is het er in ieder geval wel in die periode. Goede periode om veel musea te bezoeken (of veel te shoppen), dat dan weer wel.

  • marian.

    ik heb gister besloten dat mijn volgende bezoek in oktober gaat zijn … (zal dan wel 2015 worden :D )

    en waarschijnlijk al wat halloween, want ze beginnen hier nu al in de stemming te komen!

    Mooi met de herfstkleuren en meestal nog lekkere temp … maar, zoals gezegd, december vind ik ook geweldig